Starters
Financieel advies bij het starten van uw bedrijf? TaxPC is een professioneel belasting advies- en administratiekantoor gevestigd in Maastricht. Wij leggen de nadruk op persoonlijk contact en het in begrijpelijke taal uitleggen van cijfers en andere relevante informatie.
431
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-431,bridge-core-3.0.1,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Starters

Startende ondernemers

U denkt er over om uw eigen bedrijf te beginnen? Daar komt heel wat bij kijken. Voor u met ondernemen van start gaat, laat u zich natuurlijk vooraf uitgebreid informeren over hetgeen op u afkomt.

 

Wat zijn bijvoorbeeld de marktkansen? Wie zijn mijn concurrenten binnen de afzetmarkt? Voor veel startende ondernemers geldt dat zij uitstekend op de hoogte zijn van zaken die binnen hun vakgebied spelen, maar een onderneming voeren is meer dan alleen dat.

 

U moet hierbij keuzes maken aangaande bijvoorbeeld de rechtsvorm van de onderneming; Hoe gaat u uw onderneming financieren? En hoe zit het met huisvesting en bijhorende regels? De keuzes die u maakt hebben ook uiteindelijk weer gevolgen voor uw belastingen, verzekeringen en voor de premies die u moet betalen. TaxPC kan u hierbij helpen uw bedrijf solide conform huidige regelgeving op te starten. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en laat u door ons adviseren.

financieel advies voor starters maastricht

Begeleiding

Risico’s nemen en beperken

Ondernemen betekent risico’s nemen. Om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken is het daarom raadzaam om een goede voorbereiding te treffen. Een goede ondernemingsstart vraagt meer dan innerlijke gedrevenheid, inspiratie en idee van één persoon. Met het ondernemingsplan richt u de aandacht op belangrijke startpunten. TaxPC assisteert u hierbij met tips en suggesties. Hierdoor vergeet u niets en kiest u de juiste ondernemingsvorm en financiering.

 

Een greep uit onze startersbegeleiding:

  • ondersteuning bij het opstellen van een ondernemingsplan:
  • begeleiding bij het kiezen van een rechtsvorm;
  • uitvoeren van een markt- of brancheanalyse;
  • adviseren over belastingvoordelen (fiscale aftrekposten, vrijstellingen enz.);
  • aanmelden van de onderneming bij diverse instanties;
  • functioneren als deskundige gesprekspartner bij financieringsaanvragen bij een bank;
  • opzetten van een financiële en/of loonadministratie.

Financiering

Bij financiering kunt u denken aan banken, maar ook aan leasemaatschappijen. In beide gevallen is het belangrijk een goed onderbouwd ondernemingsplan te hebben alvorens een lening aan te vragen.

Door onze deskundigheid, degelijkheid en betrouwbaarheid kan TaxPC u helpen om uw ondernemersplan financieel goed te onderbouwen. Hiermee vergroot u de kans dat de bank of leasemaatschappij uw aanvraag voor een financiering positief zal beantwoorden.

Inrichten administratie

U wilt goed van start gaan? Dan is het belangrijk direct bij de start van uw onderneming uw administratie op een efficiënte manier in te richten. Stelt u het inrichten van uw administratie niet uit tot een later tijdstip! Want heeft u eenmaal een schoenendoos vol bonnetjesinkoopfacturen en declaraties, dan bent u onnodig veel tijd kwijt aan het ordenen en invoeren van uw ‘administratie‘.

 

Indien uw administratie tijdig is bijgewerkt weet u ten allen tijde de ouderdom van uw openstaande debiteuren, de volledigheid van uw crediteuren, of u winkeldochters aan het vormen bent, of u investeringen nog dit jaar moet doen of moet uitstellen tot volgend jaar, etc. Een efficiënte administratie levert u alleen maar voordeel op!

Ondernemersplan

Een ondernemingsplan is een plan waarin gedetailleerd beschreven staat hoe de startende ondernemer zijn onderneming wil opzetten. Een ondernemingsplan wordt ook wel eens een businessplan of ondernemersplan genoemd. Het is een samenvatting van alle facetten van de mogelijke onderneming en hoe deze eruit komt te zien.

 

Met een ondernemingsplan wordt voor de ondernemer en eventuele derden duidelijk waar de kansen en bedreigingen voor de onderneming liggen. Deze kunnen voor elke onderneming verschillend zijn en zijn zeer afhankelijk van de ondernemer, de marktconcurrentenproduct en externe factoren. Vandaar dat het belangrijk is dat de ondernemer met al deze zaken rekening houdt. Door middel van een sluitend ondernemingsplan geeft de ondernemer in ieder geval aan naar al deze zaken gekeken te hebben.

MKB'er

TaxPC richt zich op het midden- en kleinbedrijf met een personeelsbestand tot maximaal 25 FTE en heeft veel ervaringen met onder andere het samenstellen van jaarrekeningen van diverse soorten midden- en kleinbedrijven uit allerlei branches en sectoren.

 

Veel midden- en kleinbedrijven richten zich (terecht) op hun core business en zien de administratie vaak als overbodige ballast. Hier kan TaxPC u uitstekend ontzorgen met het voeren van een adequate administratie en een tijdige en juiste jaarrekening.

ZZP'er

Ook met de begeleiding van zelfstandigen zonder personeel heeft TaxPC veel ervaring, en weet TaxPC waar zij allemaal mee te maken krijgen. De ZZP’er moet stevig in zijn of haar schoenen staan en moet zijn of haar administratie en fiscale verplichtingen in orde zien te brengen.

 

Een ZZP’er krijgt bijvoorbeeld te maken met de vraag wat er gebeurt als hij of zij onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. TaxPC kan ZZP’ers met dergelijke vraagstukken uitermate van dienst zijn, tegen alleszins redelijke tarieven.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van de bovenstaande punten? Neem gerust contact met ons op.

Call Now Button