Verschil tussen ondernemer voor de IB (inkomstenbelasting) en BTW
466
post-template-default,single,single-post,postid-466,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Verschil tussen ondernemer voor de IB (inkomstenbelasting) en BTW

Volgens artikel 7 van de wet OB 1968 is ben je o.a. ondernemer voor de BTW, als je een bedrijf of beroep zelfstandig uitoefent om er duurzaam opbrengst uit te verkrijgen.  Dit kan dus ook de exploitatie van een vermogensbestanddeel zijn.  Bijvoorbeeld verhuur van onroerend goed.

Voor de Inkomstenbelasting ben je ondernemer als de activiteiten zich afspelen in het economisch verkeer,  als er winst beoogd wordt,  en de winst ook redelijkerwijs te verwachten valt.  Tevens wordt gekeken of er investeringen zijn gedaan,  hoeveel opdrachtgevers u heeft, welke risico’s u loopt, hoeveel tijd u steekt in de werkzaamheden, bent u aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming etc.  Met andere woorden, is er sprake van een organisatie van kapitaal en arbeid.

Dit betekent dat je sneller voor de BTW dan voor de IB als ondernemer beschouwd wordt.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button