Vrijstellingen in de BTW / opteren
464
post-template-default,single,single-post,postid-464,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Vrijstellingen in de BTW / opteren

In de BTW is er een flink aantal vrijstellingen opgesomd, in artikel 11 wet OB 1968. Twee van deze vrijstellingen zijn van groot belang voor de vastgoedsector:

De levering van (meer dan twee jaar) gebruikt vastgoed
De verhuur van vastgoed
Dit betekent dat de Vastgoed ondernemer die een pand verhuurt, in beginsel geen BTW op zijn verhuurnota’s mag vermelden. Het gevolg hiervan is dat hij de BTW voorheffing op zijn bouw- verbouwings- en onderhoudskosten niet kan terugvorderen bij de fiscus.

Hier is iets op gevonden, het is namelijk mogelijk om te opteren voor BTW belaste verhuur. De verhuurder ziet dan dus af van de vrijstelling zoals die in de wet staat. Dit kan echter alleen indien de huurder een ondernemer is die nagenoeg (90% of meer) belaste prestaties heeft.

Een vergelijkbare optie regeling is mogelijk bij de levering van onroerend goed.

Vragen? Neem contact op met: Clement van Gerwen, www.taxpc.nl, info@taxpc.nl 06-42487014

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button